Amoniaczek

4.98 (170 ocen)

  • 2 godz.

Dzieci za nim przepadają.

  • 2 godz.

Składniki:

  • 9 jaj
    45 dag cukru pudru
    45 dag mąki
    20 dag margaryny
    1 ½ łyżeczki amoniaku
    3 różne galaretki
    Polewa
Wystaw ocenę:

4.98 (170 ocen)

Zobacz również:

Desery

Amoniaczek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Margarynę rozpuszczamy na małym ogniu i studzimy.
    2. Mąkę przesiewamy i dodajemy do niej amoniak.
    3. Białka ubijamy na sztywno, dodajemy cukier, żółtka, mąkę na przemian z margaryną.
    4. Ciasto rozlewamy na 4 części i pieczemy na formie o wymiarach 30x 40cm w 180o C na jasno złoty kolor.
    5. Galaretki wg przepisu na opakowaniu. Gdy zaczną tężeć to przekładamy placki.
    6. Na wierzch polewamy polewą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować