Amerykańskie Brownie

4.5 (155 ocen)

bardzo dobry czekoladowy deserek - i bardzo szybki!!!

Składniki:

  • 100 g czekolady deserowej i 100 g czekolady na polewę (z dużą zawartością kakao będzie lepsza)
    150 g masła
    3 jajka
    250 g cukru
    cukier wanilinowy
    100 g mąki
    szczypta soli
    100 ml śmietanki 30%
Wystaw ocenę:

4.5 (155 ocen)

Zobacz również:

Desery

Amerykańskie brownie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Połamaną w kawałki czekoladę i masło rozpuszczamy razem w kąpieli wodnej i odstawiamy by masa przestygła. Jajka ubijamy z cukrem i cukrem wanilinowym. Cały czas ucierając dodajemy po łyżce rozpuszczoną masę czekoladową, a następnie mąkę, szczyptę soli i śmietanę. Ciasto wlewamy na blaszkę (tortownicę) i pieczemy ok 25-30 min w 170 stopniach. Po upieczeniu zostawiamy w otwartym piekarniku do wystygnięcia. Dekorujemy rozpuszczoną czekoladą w kąpieli wodnej i posypujemy skórką pomarańczową.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować