Amerykanki

0 (0 ocen)

  • 60 min

Porcja z tego przepisu jest dość duża ale zawsze znika w mgnieniu oka.

  • 60 min

Składniki:

  • Na ciasto:
    1 kg mąki
    4 jajka
    1 opakowanie amoniaku
    1,5 szklanki mleka
    250g margaryny
    2 szklanki cukru

    Na polewę:
    Cukier puder

Amerykanki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki wymieszać na gładką masę (ciasto musi być gęste). Płaską blachę wyłożyć pergaminem i nakładać ciasto łyżką w dość dużych odległościach. Piec w temperaturze 180oC, aż do uzyskania ładnego złotego koloru. Gdy ciastka ostygną z cukru pudru i gorącej wody przygotować lukier i najlepiej sylikonowym pędzelkiem nałożyć dość grubą warstwę na wierzch.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy