Ambrozja pomarańczowa

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób

Według Wikipedii w języku potocznym ambrozja to synonim przysmaku, napoju lub potrawy o wyśmienitym smaku. Te słowa idealnie opisują ten wspaniały deser. Nie ma chyba osoby, której by nie smakował.D

  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 2 szklanki zimnego mleka
    1/2 opakowania budyniu śmietankowego (20g)
    1/4 szklanki (85g) miodu
    skórka otarta z 1 pomarańczy
    1 pomarańcza pocięta na segmenty
    1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
    1 szklanka śmietany kremówki
    2 banany
    40 g podprażonych, drobno posiekanych migdałów
    3 łyżki koncentratu pomarańczowego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Kremówka Desery

Ambrozja pomarańczowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ambrozja pomarańczowa-2 1. 1. Zagotuj mleko. Zdejmij z ognia.

    2. Wsyp proszek budyniowy i dokładnie zamieszaj. Odłóż do całkowitego wystygnięcie, mieszając od czasu do czasu, aby nie powstał kożuch.

    3. Pokrój banany na dość cienkie plasterki oraz pomarańczę na dość małe cząstki.

    4. Ubij śmietanę na sztywno.

    5. Dodaj do budyniu miód, skórkę z pomarańczy i ekstrakt waniliowy.

    6. Delikatnie dodaj ubitą śmietanę.

    7. Rozłóż połowę deseru pomiędzy 4 pucharki.

    8. Rozłóż połowę plasterków banana tak, aby przykryć całość deseru.

    9. Teraz rozłóż połowę cząstek pomarańczy i posyp połową migdałów. Na koniec polej połową koncentratu Sunquick.

    10. Powtórz to samo z drugą połową produktów, układając drugą warstwę.

    11. Deser odłóż do lodówki na co najmniej godzinę, aby smaki się lekko zdążyły przeniknąć.Na koniec możesz posypać deser wiórkami białej czekolady.

    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada Śmietana Wiórki kokosowe Pomarańcze

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować