Amarantusowe ciasteczka z czekoladą i kokosem

4.48 (160 ocen)

  • 50 min

Pyszne zdrowe ciasteczka z kawałkami czekolady.

  • 50 min

Składniki:

  • 100g ziarna amarantusa
    150 g mąki pszennej
    150g mąki żytniej
    1 łyżeczka sody
    30g cukru
    1 jajko
    1 tabliczka czekolady
    1/2szkl wiórków kokosowych
Wystaw ocenę:

4.48 (160 ocen)

Zobacz również:

Desery Ciastka

Amarantusowe ciasteczka z czekoladą i kokosem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziarna amarantusa wspyać do wrzącej wody i gotować ok 20 min. Odcedzić i ostudzić.
  • 2. Biało ubić na sztywno, dodac żółtko i wymieszać. Czekoladę pokruszyć. Wszystkie skłądniki delikatnie wymieszac ze sobą.
  • 3. Nakładać łyżeczką małe porcje ciasta na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec ok 15-20 min w 180st.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Amarantus Czekolada Kokos

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować