Aloo Patta Gobhi

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Jesień to najlepsza pora by rozsmakować się w daniach indyjskich, które słyną z bogactwa przypraw i pikanterii. To tradycyjne danie jednocześnie syci i rozgrzewa.

  • Łatwy

Składniki:

  • - kapusta średniej wielkości: 1 sztuka
    - cebula duża: 1 sztuka
    - Pomidor duży: 1 sztuka
    - czosnek: 3 ząbki
    - kumin mielony: 1 łyżeczka
    - kurkuma: 1 łyżeczka
    - kolendra mielona: 1 łyżeczka
    - papryczka chilli zielona: 2 sztuki
    - ziemniaki ugotowane: 2 sztuki
    - woda: 50 mililitrów
    - olej: 1 łyżka
    - sól: 0.5 łyżki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Aloo patta gobhi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kapusta po indyjsku 1. W garnku na rozgrzanym oleju podsmażamy cebulę pokrojoną w kostkę, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, i przyprawy ( kumin, kurkuma, kolendra). Całość smażymy około 2 minuty. Następnie dodajemy drobno posiekaną kapustę, drobno pokrojoną papryczkę chilli i pokrojonego w kostkę pomidora. Mieszamy. Dodajemy wodę, doprawiamy do smaku solą. Dusimy na małym gazie. Kiedy kapusta będzie już miękka dodajemy do niej ugotowane ziemniaki. Gotowe.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Indyjska Wegetariańska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować