Akacja w cieście

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Jestem łasuchem, więc zawsze mam ochotę na coś smacznego. Lubię też nietypowe potrawy,a tę z pewnością można do takich zaliczyć. Jej smak przypomina trochę budyń waniliowy.

Składniki:

  • ● 20 gałązek z kwiatami akacji
    ● 2 szkl. mleka
    ● 2,5 szkl. mąki
    ● szkl. gazowanej wody
    ● 4 jajka
    ● olej
    ● op. cukru waniliowego
    ● sól
    ● cukier puder
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Akacja w cieście - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto naleśnikowe: miksujemy
    mleko, mąkę, wodę,
    jajka, 6 łyżek oleju, cukier
    waniliowy i szczyptę soli. Gałązki
    akacji płuczemy pod bieżącą
    wodą, osączamy.
  • 2. Po 4 gałązki akacji zanurzamy
    w cieście. Smażymy na
    oleju z obu stron na złoty kolor.
    Podajemy na ciepło, posypane
    cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_06-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować