1.Piekarnik nagrzac do temp 180C.Blaszkę o wymiarach 22/32 posmarowac masłem.Do naczynia wbic jedno jajko całe i dodac trzy żółtka,miękkie masło,mąkę i proszek do pieczenia,oraz trzy łyżki cukru,szybko połączyc mikserem.Ciasto rozsmarowac na blaszce,nie wygładzając za bardzo.Trzy białka ubic,dodac pozostały cukier,ubic na sztywną pianę.Pianę wyłozyc na ciasto,robiąc pagórki,posypac płatkami .Piec ok 25-30 minut,aż beza będzie miała złoty kolor.Wyjmujemy i studzimy.W ten sam sposób przygotowujemy ciasto II.Agrest osączamy,żelatynę namaczamy w 1/4 szkl zimnej wody,odstawiamy.Schłodzoną śmietankę ubijamy z łyżką pudru.Żelatynę podgrzewamy do rozpuszczenia,mieszamy z 3 łyżkami śmietany i wlewamy do pozostałej śmietany,szybko miksując,tylko do połączenia.Dodajemy agrest,delikatnie mieszamy za pomocą łopatki.Masę wykładamy na jeden placek,przykrywamy drugim i lekko dociskamy.Schładzamy co najmniej dwie godziny.Przed podaniem można oprószyc cukrem pudrem.
Komentarze