Adżika - spód na pizzę

4.5 (173 ocen)

Adżika to domowy sos na pizzę. Możną ja wykorzystać również jako sos do makaronu lub innych dań.

Składniki:

  • 2,5 kg pomidorów
    1kg papryki czerwonej
    1kg jabłek
    0,5 kg marchwi
    2 puszki kukurydzy
    1szkl. oleju
    1szkl. octu
    1szkl. cukru
    10 ząbków czosnku
    2 łyżki papryki słodkiej
    sól do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (173 ocen)

Zobacz również:

Przetwory Sosy Sos pomidorowy Pizza

Adżika - spód na pizzę - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pomidory, paprykę, marchewkę i jabłka przepuścić przez maszynkę do mięsa i gotować do miękkości około. 1,5godz
  • 2. Po ugotowaniu dodać kukurydzę, olej, ocet, cukier, paprykę słodką oraz sól i gotować 30 min.
  • 3. Na koniec dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i gotować do momentu odparowania wody.
  • 4. Przełożyć do słoików i pasteryzować 15min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.85 (201 ocen)

Opublikowany w Magazynie
pizza

To może cię zainteresować