Acapulco

4.5 (195 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 30 min

Najlepiej smakuje od razu po przygotowaniu. Jest doskonałym dodatkiem do potraw mięsnych.

  • 30 min

Składniki:

  • 30 dag pomidorów
    15 dag ogórków
    8 liści sałaty
    puszka kukurydzy
    10 dag brukselki
    1 szkl. sosu tatarskiego
    łyżka posiekanego koperku
    sok z 1/2 cytryny
    sól
    kilka pomidorów koktajlowych do dekoracji
Wystaw ocenę:

4.5 (195 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Sos tatarski

Acapulco - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kukurydzę osączamy. Brukselki myjemy i usuwamy wierzchnie liście. Gotujemy w osolonej wodzie. Odcedzamy i studzimy.
  • 2. Pomidory, ogórki oraz sałatę myjemy i osuszamy. Ogórki obieramy i wraz z pomidorami i sałatą kroimy w wąskie paski.
  • 3. Warzywa polewamy sosem tatarskim i skrapiamy sokiem z cytryny. Posypujemy koperkiem. Mieszamy. Dekorujemy pomidorami koktajlowymi.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pomidorki koktajlowe Pomidor Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_11-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować