SERNIK BEZ SERA

4.23 (344 ocen)

  • 50 min

Każdy kto je zjada, zachwala ze ten sernik jest tak puszysty, tak delikatny...Jeden problem tkwi w tym ze jest to sernik bez sera. Ale ja mysle ze to jest plus :) Tańsza wersja prawdziwego sernika

  • 50 min

Składniki:

  • ciasto:
    3 szkl.mąki
    2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
    margaryna
    5 żółtek
    5 łyżek cukru
    masa:
    3 śmietany duże 18%
    cukier waniliowy
    1 szklanka cukru
    3 budynie śmietankowe
    piana z 5 białek
Wystaw ocenę:

4.23 (344 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Serniki Desery Ciasto

Sernik bez sera - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do mąki dajemy pokrojoną margarynę, proszek do pieczenia, żółtka. Dobrze zagniatamy ciasto. Dzielimy na 2 częsci- jedną mniejszą. Wkładamy w torebki foliowe, wkładamy do zamrażarki.
  • 2. W miseczce mieszamy śmietany z proszkiem budyniowym, cukrem i cukrem waniliowym. Miksujemy.
  • 3. Ubijamy pianę , Łyżką dodajemy do masy. Mieszamy delikatnie
  • 4. Na duża blachę 24x35 tarkujemy większą porcję ciasta. Przymrożone lepiej sie tarkuje. Na to wylewamy masę, na wierzch tarkujemy mniejsza porcję ciasta. Tarkujemy na tarce o buraczanych oczkach. Pieczemy w temp. 170 st.ok. 40 minut, az sie zrumieni wierzch ciasta.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ser biały

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować