Każdy kto je zjada, zachwala ze ten sernik jest tak puszysty, tak delikatny...Jeden problem tkwi w tym ze jest to sernik bez sera. Ale ja mysle ze to jest plus :) Tańsza wersja prawdziwego sernika
Sernik bez sera - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do mąki dajemy pokrojoną margarynę, proszek do pieczenia, żółtka. Dobrze zagniatamy ciasto. Dzielimy na 2 częsci- jedną mniejszą. Wkładamy w torebki foliowe, wkładamy do zamrażarki.
2.W miseczce mieszamy śmietany z proszkiem budyniowym, cukrem i cukrem waniliowym. Miksujemy.
3.Ubijamy pianę , Łyżką dodajemy do masy. Mieszamy delikatnie
4.Na duża blachę 24x35 tarkujemy większą porcję ciasta. Przymrożone lepiej sie tarkuje. Na to wylewamy masę, na wierzch tarkujemy mniejsza porcję ciasta. Tarkujemy na tarce o buraczanych oczkach. Pieczemy w temp. 170 st.ok. 40 minut, az sie zrumieni wierzch ciasta.
Komentarze