À la placki ziemniaczane

4.98 (169 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Jestem uczennicą 3. klasy technikum ekonomicznego. Lubię wymyślać nowe, ciekawe potrawy.Placki warzywne też są moim pomysłem.

Składniki:

  • 1 papryka
    1 cebula
    3-4 łyżki startego żółtego sera
    1 marchewka
    8 łyżek mąki pszennej
    2 łyżki mąki ziemniaczanej
    1/4 l przegotowanej wody
    1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
Wystaw ocenę:

4.98 (169 ocen)

Zobacz również:

Placki

À la placki ziemniaczane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • À la placki ziemniaczane 1. Paprykę myjemy, usuwamy gniazdo nasienne, a miąższ kroimy w drobną kostkę. Cebulę i szynkę również kroimy w kosteczkę. Marchewkę obieramy,
    myjemy i ścieramy na tarce o dużych oczkach.
  • À la placki ziemniaczane 2. Warzywa i szynkę przekładamy do miski, dodajemy żółty ser, mąkę pszenną, ziemniaczaną i proszek do pieczenia, wlewamy wodę, mieszamy
    i doprawiamy do smaku.
  • À la placki ziemniaczane 3. Na patelni rozgrzewamy olej, łyżką nabieramy porcje masy i smażymy placuszki. Podajemy na gorąco z keczupem lub sosem czosnkowym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Marchewka Papryka Ser żółty

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_01-2009

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować