A'la pierożki drobiowe z farszem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pora i pieczarki kroimy(siekamy) jak najdrobniej.Następnie przesmażamy na niewielkiej ilości oleju z odrobiną soli i pieprzu,do lekkiego ich zwiędnięcia-odstawiamy.
Umyte i osuszone mięso rozbijamy na jak najcieńsze płaty.
Każdy płat delikatnie solimy,pieprzymy i oprószamy przyprawą do kurczaka.
Na gotowe mięso wykładamy po porcji farszu (układamy na środku).Składamy na pół i końce mięsa rozbijamy tłuczkiem na kształt pieroga.
Gotowe panierumemy-najpierw w rozmąconym jajku a następnie w bułce tartej.
Smażymy na niewielkim ogniu z obu stron do zarumienienia. Gotowe odsączamy na ręczniuku papierowym i podajemy np. z ulubionymi dodatkami.
Smacznego :)
Komentarze