A'la pierożki drobiowe z farszem

0 (0 ocen)

Było pysznie :)

Składniki:

  • 2 pojedyncze piersi z kurczaka (średnie bez polędwiczek)
    4 większe pieczarki
    jasna część pora(około 5cm)
    1 jajko kurze
    bułka tarta
    olej rzepakowy
    Przyprawy wg.uznania
    sól,pieprz świeżo mielony,przyprawa do kurczaka

A'la pierożki drobiowe z farszem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pora i pieczarki kroimy(siekamy) jak najdrobniej.Następnie przesmażamy na niewielkiej ilości oleju z odrobiną soli i pieprzu,do lekkiego ich zwiędnięcia-odstawiamy.
    Umyte i osuszone mięso rozbijamy na jak najcieńsze płaty.
    Każdy płat delikatnie solimy,pieprzymy i oprószamy przyprawą do kurczaka.
    Na gotowe mięso wykładamy po porcji farszu (układamy na środku).Składamy na pół i końce mięsa rozbijamy tłuczkiem na kształt pieroga.
    Gotowe panierumemy-najpierw w rozmąconym jajku a następnie w bułce tartej.
    Smażymy na niewielkim ogniu z obu stron do zarumienienia. Gotowe odsączamy na ręczniuku papierowym i podajemy np. z ulubionymi dodatkami.
    Smacznego :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy