3bit bez pieczenia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Krówki należy wrzucić do garnka, dodać 3 łyżki mleka i gotować do momentu otrzymania jednolitej masy. Studzimy.
Z pół litra mleka odlewamy pół szklanki. Do szklanki dodajemy mąkę ziemniaczaną i żółtko, dokładnie mieszając. Do garnka z resztą mleka dodajemy cukier i cukier wanilinowy. Kiedy mleko zacznie się gotować, dodajemy zawartość szklanki i energicznie mieszamy. Budyń odstawiamy do wystudzenia. Następnie ucieramy masło i łączymy z budyniem ciągle miksując.
Śmietanę 30% ubijamy na sztywno, dodajemy 3 łyżki cukru pudru. Czekoladę gorzką ścieramy na małych oczkach tarki.
Dużą blachę wykładamy papierem do pieczenia.
Wykładamy 1 warstwę herbatników, następnie masę budyniową, 2 warstwę herbatników, ostudzoną masę krówkową, 3 warstwę herbatników, ubitą śmietany oraz wiórki gorzkiej czekolady.
Komentarze