3-bit bez pieczenia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Herbatnikami wyłożyć dno dużej blachy,a na herbatniki rozsmarować dżem i przykryć warstwą ciastek.
2.Gotową masę krówkową wymieszać z sokiem z cytryny , wyłożyć na herbatniki i znów przykryć ciastkami,na ciastka wyłożyć masę karpatkową przygotowaną wg przepisu,a na masę pokruszyć herbatniki.
3.Śmietanę ubić z cukrem pudrem. Żelatynę namoczyć w 2 łyżkach zimnej wody aby napęczniała,następnie rozmieszać ją w 3 łyżkach gorącej wody i lekko przestudzoną wlać powoli do ubitej śmietany. Delikatnie wymieszać.
4.Śmietanę wyłożyć na pokruszone herbatniki,a na wierzch zetrzeć gorzką czekoladę. Ciasto schłodzić przez ok 2 godz.
Porady
Ciasto najlepiej smakuje następnego dnia ,po prostu rozpływa się w ustach.
Komentarze