3-Bit bez pieczenia

0 (0 ocen)

  • 60 min

Moi bliscy uwielbiają to ciacho.

  • 60 min

Składniki:

  • 9 paczek herbatników
    1 słoik dżemu z czarnej porzeczki
    1 puszka masy krówkowej
    1 krem do karpatki
    0,5l śmietany 30%
    2 łyżki cukru pudru
    2 łyżki żelatyny
    1 tabliczka gorzkiej czekolady

3-bit bez pieczenia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Herbatnikami wyłożyć dno dużej blachy,a na herbatniki rozsmarować dżem i przykryć warstwą ciastek.
  • 2. Gotową masę krówkową wymieszać z sokiem z cytryny , wyłożyć na herbatniki i znów przykryć ciastkami,na ciastka wyłożyć masę karpatkową przygotowaną wg przepisu,a na masę pokruszyć herbatniki.
  • 3. Śmietanę ubić z cukrem pudrem. Żelatynę namoczyć w 2 łyżkach zimnej wody aby napęczniała,następnie rozmieszać ją w 3 łyżkach gorącej wody i lekko przestudzoną wlać powoli do ubitej śmietany. Delikatnie wymieszać.
  • 4. Śmietanę wyłożyć na pokruszone herbatniki,a na wierzch zetrzeć gorzką czekoladę. Ciasto schłodzić przez ok 2 godz.

Porady

Ciasto najlepiej smakuje następnego dnia ,po prostu rozpływa się w ustach.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy