3-bit na zimno - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wykonanie i warstwy:
• Herbatniki
• Masa krówkowa(lekko rozpuszczona)
• Herbatniki
• Masa budyniowa (żółtka ucieramy z cukrem. Należy z mleka odlać niecałe pół szklanki Resztę mleka zagotować z cukrem waniliowym. Do utartych żółtek wlać niecałe pół szklanki mleka, dać mąki i ubić na jednolitą masę. Gotującym mlekiem zalać te żółtka utarte i zagotować przez cały czas intensywnie mieszając. Ostudzić,aby masa była całkiem zimna. Następnie utrzeć z masłem.
• Herbatniki
• Galaretkę( rozpuścic w ½ szklanki wody i wystudzić. Śmietankę 30% ubić,dodać cukier puder i zmiksować z krzepniejącą galaretką.
• Można po wierzchu posypać czekoladą startą na grubych oczkach lub kakaem.
• Wstawić do lodówki do zastygnięcia.
Komentarze