3-Bit na zimno

4.5 (182 ocen)

  • 40 min

Szybkie,najlepsze ciasto na każdą okazje. Rozpływa się w ustach a moi goście zawsze proszą o przepis!

  • 40 min

Składniki:

  • • Około 60 herbatników
    • Masa krówkowa
    • 500 ml śmietanki 30%
    • 1 galaretka cytrynowa
    • Masło lub margaryna
    • ½ litra mleka
    • 2 czubate łyżki mąki ziemniaczanej
    • 2 czubate łyzki mąki zwykłej
    • 7 łyżek cukru
    • 1 cukier waniliowy
    • 4 łyzki cukru pudru
    • Czekolada albo kakao
Wystaw ocenę:

4.5 (182 ocen)

Zobacz również:

Desery

3-bit na zimno - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie i warstwy:
    • Herbatniki
    • Masa krówkowa(lekko rozpuszczona)
    • Herbatniki
    • Masa budyniowa (żółtka ucieramy z cukrem. Należy z mleka odlać niecałe pół szklanki Resztę mleka zagotować z cukrem waniliowym. Do utartych żółtek wlać niecałe pół szklanki mleka, dać mąki i ubić na jednolitą masę. Gotującym mlekiem zalać te żółtka utarte i zagotować przez cały czas intensywnie mieszając. Ostudzić,aby masa była całkiem zimna. Następnie utrzeć z masłem.
    • Herbatniki
    • Galaretkę( rozpuścic w ½ szklanki wody i wystudzić. Śmietankę 30% ubić,dodać cukier puder i zmiksować z krzepniejącą galaretką.
    • Można po wierzchu posypać czekoladą startą na grubych oczkach lub kakaem.
    • Wstawić do lodówki do zastygnięcia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować