Ciasto 3 bit na wesoło

0 (0 ocen)

  • 60 min

Klasyczna i pyszna wersja ciasta 3 BIT została wzbogacona o żelkowe dżdżownice spacerujące po czekoladowej ziemi :) Ciasto z taką ozdobą idealnie sprawdzi się na dziecięcym przyjęciu urodzinowym i nie tylko :)

  • 60 min

Składniki:

  • - 500g herbatników,
    - 1 puszka (400g) masy krówkowej (kajmakowej),
    - 2 budynie śmietankowe
    - 760 g mleka
    - 200g masła
    - 600ml śmietany kremówki 36%
    - 2 łyżki cukru pudru,
    - 100g startej gorzkiej czekolady
    - żelki - dżdżownice
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Ciasto 3 bit na wesoło - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Budyń gotujemy wykorzystując 750 ml mleka. Odstawiamy do przestygnięcia. Następnie masło miksujemy na puszystą masę i stopniowo, łyżka po łyżce dodajemy budyń.
  • 2. Formę wykładamy papierem lub folią. Na dnie układamy herbatniki, jeden obok drugiego. Na herbatnikach rozsmarowujemy masę krówkową i znów układamy warstwę herbatników.Następnie wykładamy krem budyniowy i układamy trzecią warstwę herbatników.
  • 3. Śmietanę kremówkę ubijamy z cukrem pudrem i wykładamy na wierzch ciasta. Górę posypujemy wiórkami gorzkiej czekolady. Dekorujemy żelkami- dżdżownicami.
    Ciasto schładzamy przez min. 10 h w lodówce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować