3 bit

0 (0 ocen)

  • 20 min

Deser dla łasuchów.

  • 20 min

Składniki:

  • 4 paczki herbatników
    puszka masy krówkowej o smaku kokosowym
    3 szklanki mleka
    15 dag masła
    1,5 łyżki mąki ziemniaczanej
    3 łyżki mąki pszennej
    1/2 szklanki cukru
    cukier waniliowy
    1 czekolada mleczna
    6 łyżek mleka

3 bit - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Puszkę z masą krówkową włożyć do garnka z wodą tak, by cała była przykryta i gotować ok. 10 minut (ciepła lepiej się rozsmarowuje).
  • 2. 2,5 szklanki mleka zagotować z masłem i cukrami. Pozostałe mleko rozrobić z obiema mąkami i wlać do mleka. gotować, aż budyń zgęstnieje.
  • 3. Na suchą blachę wyłożyć warstwę herbatników. Rozsmarować ciepła masę krówkową i przykryć herbatnikami. Wylać gorący budyń i ułożyć kolejną warstwę ciastek.
  • 4. Czekoladę połamać na małe kawałki i roztopić w sześciu łyżkach gorącego mleka. Szybko rozsmarować ją na cieście i odstawić całość do schłodzenia.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy