1.Dużą blachę wyłożyć folią aluminiową.Na dno ułożyć warstwę herbatników
i rozsmarować masę krówkową.Na tę masę wyłożyć kolejną warstwę herbatników,na te herbatniki wyłożyć masę karpatkową przygotowaną wz budyniu.Masę wyłożyć i przykryć kolejną warstwą herbatników.Ubić śmietanę i pod koniec ubijania dodać śmietan-fixy.Wyłożyć
na herbatniki , a na wierzch zetrzeć gorzką czekoladę.
2.masa karpatkowa:
budyń rozrabiamy z mąkami w 1/2 szkl. mleka ,a resztę mleka zagotowujemy.Jak mleko zacznie wrzeć to dajemy 1/2 szkl. cukru a następnie rozrobiony wcześniej budyń, zagotować mieszając.
Margarynę ucieramy w osobnym naczyniu i dodajemy po łyżce ugotowanej wystudzonej masy.
Komentarze