3"BIT"

0 (0 ocen)

  • 30 min

ciasto szybkie ,proste i uwielbiane przez dzieci

  • 30 min

Składniki:

  • 6 małych paczek herbatników petit-bure lub 2 duże opakowania
    1gotowa masa krówkowa 500 ml.
    1margaryna
    1/2 litra śmietany kremówki 36%
    2 śmietan-fixy
    MASA:
    1 budyń śmietankowy
    1i 1/2 szkl.mleka
    1/2szkl.cukru
    1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej
    1 płaska łyżka mąki pszennej
    1 gorzka czekolada

3"bit" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dużą blachę wyłożyć folią aluminiową.Na dno ułożyć warstwę herbatników
    i rozsmarować masę krówkową.Na tę masę wyłożyć kolejną warstwę herbatników,na te herbatniki wyłożyć masę karpatkową przygotowaną wz budyniu.Masę wyłożyć i przykryć kolejną warstwą herbatników.Ubić śmietanę i pod koniec ubijania dodać śmietan-fixy.Wyłożyć
    na herbatniki , a na wierzch zetrzeć gorzką czekoladę.
  • 2. masa karpatkowa:
    budyń rozrabiamy z mąkami w 1/2 szkl. mleka ,a resztę mleka zagotowujemy.Jak mleko zacznie wrzeć to dajemy 1/2 szkl. cukru a następnie rozrobiony wcześniej budyń, zagotować mieszając.
    Margarynę ucieramy w osobnym naczyniu i dodajemy po łyżce ugotowanej wystudzonej masy.

Porady

zamiast czekolady na wierzch można posypać kakaem

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy