3 bit

0 (0 ocen)

  • 24 min

Rozkosz w ustach,niezapomniany smak

  • 24 min

Składniki:

  • ok 4 paczki herbatników
    2 budynie waniliowe
    1/2l mleka
    1 galaretka cytrynowa
    kostka masła w temp pokojowej
    puszka masy krówkowej
    400 ml śmietanki 30%
    3 łyżki cukru pudru
    3 łyżki żelatyny
    1/4 tabl czekolady gorzkiej

3 bit - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 3 bit 1. Budyń przygotować w 1/2l mleka. Do gorącego dodać galaretkę i dokładnie wymieszać. Przestudzić. Masło utrzeć na puch i cały czas ucierając dodawać budyń. Formę (21cmx21cm) wyłożyć folią aluminiową. Ułożywarstwę herbatników i wylać masę budyniową. Wyrównać wierzch i ułożyć kolejną warstwę herbatników. Rozsmarować masę krówkową i przykryć kolejną warstwą herbatników. Wstawić do lodówki. Żelatynę wymieszać z 1/3 szkl zimnej wody. Odstawić do napęcznienia. Podgrzewać do czasu aż się rozpuści, lekko przestudzić. Śmietankę ubić z cukrem pudrem, dodać żelatynę i dokładnie wymieszać. Wylać na ciasto, posypać startą na tarce czekoladą. Schłodzić.

Porady

Najlepszy na drugi dzień

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy