Roladki z indyka

0 (0 ocen)

  • 2 godz. 40 min

Uwielbiam mięso i dania z mięsem a fileta z indyka uważam za najsmaczniejszego i dlatego roladki z indyka to jedno z moich ulubionych dań.

  • 2 godz. 40 min

Składniki:

  • trzy duże kotlety z fileta z indyka
    trzy ogórki korniszony
    trzy ćwiartki cebuli
    trzy paski boczku wędzonego
    trzy kawałki papryki konserwowej
    trzy plastry szynki wędzonej
    musztarda
    sól
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Roladki z indyka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • roladki z indyka 1. Kotlety rozbijamy na cienkie, duże płaty.
    Solimy w wkładamy do lodówki na około 2 godziny.
    Przygotowujemy sobie boczek, ogórki, paprykę i cebulę.
    Każdy kotlet smarujemy musztardą. Na niego rozkładamy plaster szynki i po kawałku cebuli, ogórka, boczku i papryki.
    Roladki zawijamy i spinamy wykałaczkami.
  • roladki z indyka 2. Tak przygotowane roladki układamy na patelni na rozgrzany olej i smażymy z każdej strony (w sumie około 40 minut).

Porady

Roladki podajemy na liściu sałaty z surówką ze świeżych warzyw.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować