Kapusta wigilijna to kolejne wigilijne danie - klasyk na liście świątecznych potraw. To osobna potrawa, ale i baza do innych dań. Bo przecież to właśnie z nią przygotujemy drożdżowy kulebiak, łazanki z kapustą i oczywiście farsz do pierogów czy uszek z grzybami i kapustą do barszczu. Kapusta wigilijna i Święta to połączenie tak idealne jak grudzień i śnieg! Jedno bez drugiego nie istnieje. Dania z kapusty smakują wyjątkowo w świątecznym czasie.
Zanim jednak zabierzesz się za wybieranie przepisów, przeczytaj nasz artykuł: kapusta z grzybami królowa świąt. Dowiesz się z niego, jak ją przygotować, by smakowała doskonale. Zajrzyj też do artykułu poświęconego grzybom suszonym - składnikowi koniecznemu do powstania kapusty wigilijnej i dowiedz się, jak je odpowiednio przygotować.
Krokiety z kapustą i pieczarkami
Kulebiak z ciasta francuskiego
Paszteciki z ciasta francuskiego
Zobacz inne przepisy na wigilijne potrawy
Wypróbuj też przepis na łazanki z kapustą
Komentarze