W dzisiejszych czasach, kiedy sklepowe półki uginaja się od nadmiaru towarów, łatwo jest się pogubić przy ich wyborze. Reklamy zachwalają produkty, które wcale dla naszego zdrowia dobre być nie muszą. Dlatego warto poszerzać swoją świadomość konsumencką, aby wiedzieć, co dokładnie kupujemy i jakie może mieć to konsekwencje dla naszego zdrowia. Wybierajmy świadomie!

Dowiedzcie się więcej o cyklu i jego autorce NTW11:

Przeczytana pod koniec lat 90-tych "Diet for new America", a następnie w 2002 "Food Revolution" radykalnie zmieniły mój pogląd ogólnie na jedzenie oraz na sam sposób odżywiania się. Istotne stały się dla mnie fakty takie jak skąd pochodzi dana żywność, co zawiera, a nawet jej opakowanie, które ma bezpośredni kontakt z jedzeniem.


W moich cyklicznych, środowych artykułach mam nadzieję przybliżyć czytelnikom znaczenie wyboru danego produktu, sposobu przyrządzania, oraz jaki może mieć wpływ na nasze samopoczucie i zdrowie, zarówno pozytywne jak i negatywne i tym samym budować szeroko pojętą świadomość konsumencką.
Nie zapominajmy o tym, że "Jesteśmy tym, co jemy".

Przeczytaj artykuly z cyklu Wiem, co jem:

Dlaczego nie używam sztucznych barwników

Dlaczego nie używam naczyń, form i folii aluminiowych

Dlaczego używam sól morską